Monday, August 1, 2011

Selamat berpuasa ya!!!

Assalamualaikum!!! lol.. pergh. pejam celik pejam celik. dah pun kita masuk di bulan ramadhan. Alhamdulillah selamat sampai juga kita di bulan ramadahan nieh. huhu mohla kita ramai2 ramai2 rebut peluang nie. bukan senang. kita diberi kesempatan untuk berada dibulan ramadhan. ada sahabat-sahabat kita yang xsempat nk merasa nikmat ramadhan sudah pun diambil rohnya. ada orang yang sempat berada di bulan puasa tp xmengejar ibadah puasa tue. maknanya x buat yang sunat2, buat yang wajib jak dah macam bulan biasa la pulak kaan... ada pulak orang yang berda di bulan ramdahan, ibadah wajibnya dijaga, ditambahnya dengan terawih, ditambahnya dengan tadrus quran solat-solat malam. tp niat nya tidak betol la plak.. ikut tadus quran semata-mata nk kumpul kain pelekat. hahaha. kalu xdak dihadiahnya kain pelekat xderla nk nampak batang hidung. ish3. macam tu pun ada kan.. so, kita kenalah jadi orang yang sentiasa melakukan sesuatu KERANA ALLAH. haaa. baru la amalan kita diterima. insyaallah.
setakat tu ja kot tazkirah ringkas saya sempena menyambut bulan ramdhan yang sungguh mulia ini. semoga kita semua dirahmatiNya. aminn...

69 comments:

missSenget said...

aminn..

selamat berpuasa L...

L said...

selamat berpuasa kembali.. =)

dak eina said...

selamat berpuasa jugak K. jgn tggl solat terawih tau.. setahun sekali je L.. kan?

tieykah said...

Selamat Berpuasa L

:)

Citarasa Rinduan said...

salam ramadhan utk Lol..

first time singgah sini...
moga persahabatan terjalin keraha kebaikkan..amin

oshin-jamel said...

salam ramadhan tuk L (^O^)

mizzkechique said...

selamat berpuasa... =)

zEri sAfEerA said...

dtg cni cari budak yg cuba nk bawak milo. hehe :D
ape pun, selamat berpuasa :)

soooooour said...

selamat2!^^

aimie amalina said...

camat poseeee cek L!

Anak Wak Mail said...

betul3x..semua ibadah mestilah dilakukan kerana Allah..=)

nama L cam dalam cite death note plak..=)

fatin syahirah :) said...

selamat puasa :D haha. ada pulak tadarus sebab nak kain pelikat. hehe. first time dengar ni. hehe

Isteri Encek Bard said...

Amin Yarabbla A'alamin/// Selamat berpuasa

Ayuni said...

Salam Ramadhan n slamat berpuasa!

L said...

hahaha, ada jak yg tadarus nak kain pelikat.. huhuhu ok! tq , n selamat berpuasa semua!!

Ain said...

datang sini tayang gigi . heeee , :D
salam ramadhan al mubarak & selamat beribadah ^^

princess violet said...

selamat menyambut ramadhan..semoge ramadhan kali ni lebih bermakne buat kite semue dan lebih banyak amalan2 kite...insyaAllah...

LuN@_aiDi said...

Salam Ramadhan buat LoLz dari kami di Nz^___^ semoga Ramadhan kali ini kiter sama2 mendapat keberkatan dari NYA^^

SuzaDin said...

selamat menyambut bulan ramadhan yer ,,, jgn lupa byk kn amalan n jgn ponteng taw ,,,

iefa ujang said...

salam ramadhan ;)

ain nadzirah said...

selamat menyambut bulan ramadhan..jgn ponteng puasa yaa. :)

Areliff said...

slamat berpuasa

Aimifiqa said...

selamat bpuasa juga. mge beroleh berkat dlm bulan yang mulia ini :)

MisS HoNeY said...

senyum..xperlu kata apa apa..senyum :D
slamat mnjalani ibadah puasa L :)

ieda said...

salam kenal dan selamat berpuasa dik ! :)

syrupmasin said...

selamat puase :D

eima said...

selamat berposa L
aku ingat nk dtg amik milo 3in1 utk berbuka nanti....hahahhaha

Shuk_ArChie said...

Selamat menyambut ketibaan Ramadhan Al- Mubarak :)

Bidadari Syurga said...

hari pertama yg dinantikan. selamat berpuasa.... rasanya kejap aja dah nak sampai setahun... aduh...

Far8 budak baik said...

hahaha nk wat cam ner...
dan ngidam sgt kat kain pelekat tu..
mcm kelaka je..
hahaha...
selamat berbuka nnti =)

Pink Diva™ said...

Happy ramadhan ..jalan2 conteng blog :)

afeb pilah said...

sama2 lah memperbaiki diri...amin~~

Green Apple said...

Selamat mengerjakan Ibadah Puasa dibulan Ramadhan Al-Mubarak.. semoga amalan bertambah...

anismelon said...

salam ramadhan..moga amalan tahun nie lebih banyak dari tahun tahun sebelumnya..amin..:)

saiazuan said...

sama2 kita bramal di bln yg mulia ni :)


special komik untuk bulan puasa, hope ya enjoy it
http://eleventx.blogspot.com/2011/08/atwr-comic-5-selamat-berpuasa.html

Kakzakie said...

Kunjung balas sempena ramadhan L...

Moga tazkirah jadi pembuka ramadahan tahun ini...

syarifahsidrus said...

selamat berpuasa

L said...

ok sape2 nk milo 3in 1 boleh dtg kat belog nie time bukak jpg eeh,, hahah

Cik Jannah said...

selamat berpuasa..

Wanie said...

datang mintak milo..mane2??? :D

selamat berpuasa tuan blog..

L said...

ait?? awal lg kaaan,. sabah serawak pom xbukak ag taw... hahaha

Tukang Karut said...

Selamat berpuasa... jangan Selamat jea yang puasa... tuan badan, mata, telinga dan mulut kena jugak berpuasa...

Suhazli said...

salam ramadhan!! :)

teha said...

hye hye ! selamat berpuase.. jgn ponteng2 yee :)

nashanadz said...

selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak dan selamat berbuka nanti :)

Alang Ridhwan said...

ok, slmt berpuasa :)

SoLy SoLicious said...

selamat berpuasa ya L :)

Addy said...

Happy Fasting. Nak milo.. nak nak.. =)

Acik said...

selamat berpuasa ... jgn ponteng pose tawwwww!

RaiHana Rai said...

selamat berpuasa jugak.. ;)

bunbun said...

selamat berpuasa ellllllllllllllllll! (nak buat efek sebut L dgn panjang HAHAHAHAHA)


eh ni L yg death note tu ek XD

chemay said...

selamat berpuasa jugakk lolz
:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

salam ramadan almubarak.. jgn curi2 ponteng puasa yerk :)

cik sakdi said...

nak miloooo :D

misspurple said...

aip3..nsa dtg sini mmblas snyuman yg comey2 ala kmbing..HAHAHA..slmat bpose gak,engat ! buat apa2 pon sbb ALLAH k :)

fatihah azemi said...

pakcik! selamat berpuasa jugak..len kali kalo nak jalan2 bawak la biskut, boleh smpan buat bukak ke, sahur ke,,bawak milo bt pe..haha

anyway, selamat berpuasa!!!

f i r d a u s said...

as'salam encik L , aku mai bawak milo ais hehe :) nie info. jom ramai2 rebut saham ramadhan nie doble bonus pahala ! hhehe

~aku dan die~ said...

makesure puasa penuh ye encik L :D

ILA HonEyBuNNy said...

salam ziarah...

salam ramadhan n selamat berpuasa...;-)

kjaharun said...

yes~~ ape2 pun mst niat kerana allah :)

selamat puasa k :)

fieha said...

salam ramadhan :)

amir aizat said...

selamat berpuasa!

alif ismail said...

salam L, selamat menjalani ibadah puase..jgn nakal2...

Anif Abdullah| AA said...

selamat berpuasa juga.. jangan ponteng eh ^^

alif haris said...

selamat berpuasa juga :) hehhe
jadikan ramadhan kali ni bermakna :)

muhamad hanif said...

selamat berpuasa yaww..


puasa jgn tak puasa =)

نورّالعينِ said...

kawan ku!!! lama xjmpa..hihihi..slmt bp0sa jgk...

L said...

amboi.. lama xjumpe? perli ka? hahaha baru sehari xjumper .. ngeh2.

Farra said...

Slmat berpuasa :) ahaha