Wednesday, August 3, 2011

Halwa Telinga

Assalamualaikum. selamat berpuasa semua.. macam mana puasa hari ni? insyaallah puasa kita ini akan dirahmati Allah. pagi2 ni pahala puasa kita semua gemuk2 belaka. dah tahap obesiti dah.. alhamdulillah. tp. bila mai petang. huhuhu.. makin lama makin kurus malah mampu jadi underweight. sebab pa? kantoi kat bazar ramadhan. huhu. macam2 yang boleh kita tengok kat bazar. yg macm tu yang macm nie . ish3. nk beli air tebu jerk, tp boleh tersesat dalam bazar lebih kurang sejam lebih. huhu. bek amek milo L huhu. 3 in 1. kui2. jd. sebagai manusia yg bijak kita hendaklah merancang sebelum g bazar ramdhan. rancang nk beli ape. dah beli balek, bukan apa.. tkut kerana kita dok lama-lama lg banyak pahala kita kene potong. kita tatawkan. huhu. nie L nk bg sumer blogger2 mendengar seket, tazkirah ramdhan untuk kita sama2 mengisi masa lapang kita.. jomla dengar kejap jak... nk donlot pon sat jerk. bukan besaq sgt pom fail nieh... =) ok kat bawah nie L ada bg link untuk donlot. meh2, kita donlot ramai-ramai..=)

Penghayatan Ramadhan

21 comments:

ikatankasihku said...

ustaz ni suka buat lawak, best dengan ceramah dia

~Sya~ said...

my favorite ustaz...suka dgr dia ceramah...dlm lawak dia tu ada byk pengajaran...cepat lekat kat kepala...kwn yg non muslim pun sll join sy dok dgr...

Cik Rose Cute said...

best ceramahnya....tak gantuk...

singgah sini follow

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

syiela said...

best ceramah dia.. follow sni yer

Hanis Azla said...

Salam ramadhan.. harap2 puasa dan amal ibadat kita diterima olehNYA..

eima said...

ala mediafire kena blocked la ...

smlm berjaya beli kuih je

L said...

lah... manada kene block pon laaa. boleh jer donlot..=)

afeb pilah said...

thx L..

iPai said...

hamboi sampai sesat dalam bazaar lg .. hheheh

cadangan yang baik dari L untuk rancang pembelian tuh ..

selamat berpuasa ye L, lambat sikit balas wish ..

n selamat berbuka puasa jap lagi .. heee

ajumohit said...

Alhamdulillah kt Opis hari ni Ada ceramah dr ustaz jemputan bkisar ttg ramadhan

alif haris said...

TQ share ceramah ni :)
nk tgk jap ^^

L said...

same2. mehla kita dengar same2 yerk.. =)

Norgadis Labuan said...

Saya memang malas pergi bazar, kalau pergi juga tak tau nak pilih apa. Saya lebih suka masak sendiri yang sederhana je...

Kak Imun said...

Salam, L. Kak pun macam norgadis juga, berat kaki nak round bazar. Sediakan apa yg ada di rumah saja. Tapi kak tak bole control klu kanda(suami) yg ke bazar. Kak lagi suka, hihi......

Myra Jay said...

Suka gak dengar ceramah Ustaz nie..

Selamat berpuasa dan dapat berpuasa menahan nafsu, setakat nie MJ tak jejak PARAM lg, tapiii pesan memesan je bila en suami ke PARAM :)

ieja amieja said...

org kate bln ramadhan leh jimat belanja, tp sebaliknyerkannn..ikut selera nafsu mmg gtu ler jadinyer..bkn apa selera ank2 lg besar compare ngan kita..layan jer laa..

misz molecule said...

berhenti la makan sebelum kenyang:)

Ismi 'Afiqah said...

haha . bagus2 . takyah pi bazar . kang abes elaun duk beli makanan je . kan zaki kannnn? pi depan maktab je sudaa :)

teha said...

bestt laa g bazar.. mcm2 ade

L said...

betol3... hahahha.. mkn kurma jerlah senang.. ngeh3..

Umie Artoqiemie said...

ceramah dia best, x busan