Sunday, January 6, 2013

Gantung BOOT selamanya?

Assalamualaikum... semoga semua sehat2 belaka.

erm, semalam L injured masa main bola. rini p cek doktor. Perbualannya:

DR : ni awat dok jalan terhincut hincut ni?
L    : lutut bengkak ,injured main bola dr...
DR : (geleng2 pala) belah mana yg kena ni?
L    : belah kiri dr. sebelum ni penah dh kene. 2tahun lepas.
DR : lepas ni kamu jangan main dahla. Injury for sportmen kat mlysia ni susah, kalau omputeh takpa diorang ada DR seniri boleh recover cepat.. kat Malaysia susah, u mana ada DR sendiri. Nk operation pun amik masa..Takpe, saya rasa awak punya tendon or ligament lutut terkoyak.. Lepas ni kita xray tengok tulang u ok ke tak..
L    : baik dr.. (muke xdapat terima kenyataan)

After x-ray ;

DR  : saya tengok tulang u ok, xde masalah pape. so saye akan buatkan awak appointment dgn pakar, luse awak jumpa dia. Maybe kita akan buat operation. Nak repair tendon u, ok?
L     : erk, baik dr... Nak MC boleh? hahaha
DR  : ok, saya bagi awak mc 3hr... lepas ni tolong jangan main bola dah k?
L      :ye, baik dr, (angguk tapi hati menafikan)

Lepas amik ubat terus balik.. Huuu.. L xleh nk jalan sgt nih.. nak lipat kaki pun xleh... erm.. pasnih xleh main bola dahle...GANTUNG BOOT. adoi.. apala hobi baru L nt.. erm . kumpui setem plak kot... huuuu

20 comments:

khairul hassan said...

byk2 rest bro

Nurul Faiz said...

bahaya jugak main bola ni walaupon sekadar tendang bola je. Huhuhu. Take care. Ikut cakap Dr tu :)

the malay male said...

bersara

aisyah thaqif said...

Syafakallah :)

Tihara said...

pencen bola la L :)

Anonymous said...

syafakallah

Knor said...

ada hikmah semua ni...rehat dulu nanti boleh main balik ye..

umialya said...

xmo stress2 ok.. mgkn ada hobi baru ntuk isi masa lapang

Cikgu Ma said...

moga cepat sembuh

Ummi Atthiyah ILS said...

hope betulla gantung boot tu. smoga cpt smbuh. :)

ahsfantasy Ryu said...

Adeh.. sakit..
kita pernah terkoyak tendon peha,
memang kalau die suh bentu sukan
tu, buat2 patuh je la.. hehe

ieda said...

x perdikk
lepas nie xtvie balik lahh
yg penting rehat ..
nanti jadi lebih teruk susah nanti ;)

Syazana Zainn said...

retire :D

main dam pun boleh.hihi

Sery Suryani said...

msti sakit kan..
bykkan rehat..

keri ikhwan said...

main golf la pulak. smbil tu buat bisnes ngan dato'2.. fuuyoo haha

Jay Ar said...

Nanti lama2 pulih lah tu...lepas tu boleh main bola dgn Manchester City pulak....

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hohoho..kesiannya.. abesla dh xblh main bola..kui3..

ManjaIxora said...

alahai kesiannyer..

takper, main congkak.. takpun main dam aji.. sementara nak recover.. huhuhu

QueeN TerataI said...

lutut nak pakai lama L... ;) so ikutlah nasihat doc tu yer... Hubby Queen pun dah kurg main bola sbb kecederaan di lutut gak...

ct kektus said...

kumpul setem boleh, belajar menjahit pon boleh.