Monday, December 6, 2010

1 Muharam??

assalamualaikum sumer!!! insyaallah malam neeeyh, atau lebih tepat lgi magrib neyh, kita kan sama2 menyambut tahun baru Islam iaitu 1 Muharam . yerh!!!!!! lol! sini L ader sertakan doa seket sempena ari thun baru kita sumer neeeyh..



Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah.Saper yang membaca doa ini, Syaitan berkata “Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”


Doa Awal Tahun neyh pom samer gk dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. saper yang membaca doa ini, Syaitan berkata Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.

Ahaks!!! ye ye!!! kali neeeeyh tahun baru azam pom kene baru laaaa kaaaaan. tp tuelaaaa, bukan thun baru jek kiter kene update azam kiter. hr2 bese pom kene u[date gk taw.. ha! baru jd insan yg berjaya.. amin... so thun neyh L berazam nk pulon abez r sem depan cos dh masuk degree. nk jd pelajar skema. ~lol~ hahaha silap2. L nk berazam nk latih diri jd org baek seket. aminnn. seket ja kan. xper bia seket. lamer2 jd bukit!!! ahaks! lol!
Kepada reader2 L n follower jom kongsi aper azam baru korunk sempena thun baru Islam neeeyh..

p/s lol! thx yarh sudi kongsi.. =)

64 comments:

mumumeow said...

azam aku > kurangkn berat bdn wlwpun perit utk direalisasikn...(tiap2 tahun sme jer...haha)

MiZ Rayy said...

huhuu... aku pon sma... tp, azam yg pling utma untuk taon bru nie, mstilah nak jd lbh baik smada untuk dunia atau akhirat.. 2 ja azam aku.. =)

L said...

mumu>>eh3.. aminn. moger mumu kurus cm lisa suriani.. =)

L said...

rayy>> ait? samer cm ner tuh. huhuhu. ok. smga tercapai azam muh itu.. =)

LaDY YeLLow said...

huhuhu..azam ri apa yer hmmm nk grad ngn first class. hope dpt naikkan ag pointer..amin

Nur Areefah said...

azam nak ada azam baru xD

latest entry : kerana 40 minit | salam maal hijrah

Wahida Nasution Thakhrim said...

nak cepat2 kerja dan bantu mak ayah.. harap jodoh cepat datang.. (^^)

encek joliey said...

azam nk cpt kawen bole?
keh keh keh

ManjaIxora said...

alahai.. azam thn lps x tercapai lagi.. camner?.. nmpknyer azam thn nih carry forward lah gamaknyer..

azam - kuruskan badan.. hahahaha

Ain Zulaikha said...

azam saya adalah untuk menjadi org yang tak tido lambat lagi.. hahhaa

L said...

ri>> ahaks!!! yarh!! amiiin..

L said...

arefah>> ait boleh pulok jd g2... huhuhu

L said...

wahida>>moga jodohmu cepat dtg n yg terbaek.. amin.. =)

L said...

encik jolie> adosssss,, yerla3.. boleylaaaaa... huhuhu

L said...

mnja>> wowowowow. ramai eeeh, ton nieeeh berkongsi azam yg samer.. kuruskan bdn.. huhuh

L said...

ain>> looohh.. huhuhuhu bagosh3.... xmngkt lmbat dh la lepas neeeeyh... =)

mrs Gee :) said...

semoga 2011 adalah tahun yg lebih baik.. slmat tinggal 2010...

♥LyNnDa♥ said...

azam thun nie..
amikdr azam thun 2009 pUnyer..
sb x tercapai2x...
~lin mahU kurus...(mahu diet,nk rjin2x p jogng, nk rjin2x p bersukn)
~lin nk jg garang cket...sb lin ni terlalu lemah lembut...ceh wahhh...ngeeeee~t org pjak pale lin klu terlalu lembut nie..
~Klu boleh thun 2011 lin nk wt terbaik dr thun sebelum nyer...nk berubah dr keburukn ke kebaikan...
ngeeee,,,,eyh da mcm karangan la pulak(=^______________^=)

L said...

mrs geee, waaa amin.. huhuhu hijrah tueee..

L said...

Lynn>> a'ah, L pom aser g2 gk.. Lyn ader bkat wat lrgn neeeyh.. =) ahaks!

Maya said...

azam tahun baru semoga dipermudahkan dalam segala urusan n lead d happy life wit families...

nur athirah said...

azam tahun baru? nk jadi anak yang mendengar kata, belajar bersungguh sungguh, nk study hard and dapat result yang cemerlang in pmr.

L said...

maya>> ahaks!! thx yarh.. =) aminn..

L said...

athirah>> stgy smart!! yarhhh.. =) smoga berjaa.. amiin..

dyalova said...

Semua dah nytakan azam masing..hehe bg dya, dya nak yg terbaik je lah untuk sepanjang tahun depan dan dunia akhirat. Semoga tahun depan lebih baik dari sebelum.. ^^ Selamat tahun baru buat L jugaa~

L said...

yarh... thx dya... =)

CahayaYangMulia said...

byk sgt la azam sy.. takot x,muat column nk habaq semua kt sini.. hehe..

Enna Banana said...

ari jumaat aritu anna tgk al-kulliyah
then ustaz cakap x2 wajib pun baca doa awal dan akhir tahun ni, then doa nih x2 dikhususkan pun kena baca after asar and after maghrib
doa nih boleh baca bila-bila kita suka sebab menda nih bukan ajaran nabi muhammad cuma doa nih hanya sunat, so kita kalau nak baca kena lah niat kerana Allah. doa nih tak dikhususkan pun dia punya kelebihan, kelebihannya kita dapat bila kita berusaha :)
enna just kongsi apa enna tahu tau awak :)

okay!
azam enna tahun baru nih, enna nak kurus! and jadi pelajar ANC! huaaaa..berangan tinggi nih :P semoga tercapai, amin :)

srikandi mie said...

bagus entry nie,..;) selamat tahun baru,..

tahun nie mie nak kumpul duit beli dslr sendiri,..;p

nur dhiya' aida said...

jdk lbih bek dr sblm2 nie :))

cik cumy hazel said...

azam baru ni, nak tamatkan LI dgn cmerlangnye, and siapkan report dgn jayanye, dan yg pling pnting, nak grad n jd the best student kolej komuniti tourism n adventure course tahun dpn, huhuhuhuhu, amin.... :)

L said...

cahaya>> cess yerla.... tuuue!!

L said...

enna>> mmg xwjib.... tp kn bagos kn kalu kiter berdoa.... kn doa senjata org Islam... =) jgn mlu berdoa... jgn sombong utk mmnta pda iLahi... =)

L said...

srikandi mie>> waaaaaaaa... perh.. caiyok2!!

L said...

lgi satu L nk nk tmbh utk sedari enna, mmg doa ini bukan dtg dr Rasulullah. stndard la tue kan. kiter pom ader penah doa, "ya.allah bg la ku lulus ujian jpj neeey'" contoh kan. doa tue pom,,,, rasulullah xder pom buat. tp kiter sbg umat Islam, dan juga pengikut Rasulullah, kene la slalu berdoa padanya.. disamping berusaha barulah tawakal,,, sy phm mksud enna.. ustaz@ustazah yg kasi kuliah tue mungkin nk sbut pasal bidaah. L xnk la nk lnjut neeeyhh, huhuhu, nt makin xphm pulok... huhuhu.. k.. anyway.. thx k.. =)

L said...

dhiya>> lol! semoga kamu jd wanita solehah! aminn..=)

L said...

cik chummy>> gudluck yarh !! =)

misSbLurRy said...

azam thn depan :

1. aku nak luluskan subject kuantitatif aku..grrr
2. nak enjoy kaw2 sat kat sabah nanti
3. aku forward lg setahun.....mahu ke korea..yeahhaaaaa

L said...

blurr>>> waaaa,, smoga success yarh!! huhuhu n then korea??? naper??? huhuh

Mah@mahu said...

Aminnnn moga tahu ini ditinggalkan dengan penuh makna dan kejayaan dan tahun depan bakal dihadapi dengan penuh tabah...

cik cumy hazel said...

thx dude....!! hehek ;D

syeera eylia said...

1.jadi anak yg baek baek baek dan baek !
2.nak jd setia pada yg satu .
3.happykan family !

HAHAHA

L said...

mah@mahu>> yer... kiter same2 mengaminkan.. amiiin... =)

L said...

cik chummy>> lol! huhuhu samer2...

L said...

syeera>> hepinyer...=)

CahayaYangMulia said...

en L doa... ''ya allah, bg aku lulus ujian jpj ni??'' bila ujian jpj tu?? releks suda.. insyaAllah, u can do it... mcm xbesa plak, slalu dok drift mrata.. xkn jpj xlepaih, tp xtau kot tester jpj tu nk bg xlulus.. slalunya depa bg ja lulus.

L said...

hahahahhaha... lama lg.... kui3

Shaofie said...

azam nak lebih hebat dari sem lepas. semuga dapat apa yang aku nak capai. nak lebih berjaya dan insyaAllah nak bersungguh-sungguh dalam mempelajari ilmu. doakan la yea.

Yatt Cerry Strawbery said...

ouhh..late agy la ase,,huhu
azam : yatt mao pkai tudng,jdi owg yg baek di mata sumew owg & yatt arp 'dy' akn blek..aminnn,,!!

fatihah azemi said...

emh..azam..hmmm..let see..
just live well la rasenye..jadi fatihah yang lebih baik..by God's will ^^

Fiqah Alias said...
This comment has been removed by the author.
Fiqah Alias said...

wahh...byk azam2 br kt cni..byk gak yg nk kurus...ish3..disebabkan ramai yg nk kurus@kurangkan berat...maka,fiqah cian plak kt mknn2 yg mungkin akan kurg dijamah oleh mereka2 itu..so,sbg langkah selamat,fiqah berazam nk tambahkn ag berat (mklum jela skrg ni underweight..hee~) & tolong abiskan mknn2 agar x mmbazir..hek3....

p/s : tolong support ehhh...hee~ support anda amat2 diperlukan...

tomatokering :) said...

azam ceq supaya pe yg diazamkan akan terlaksana ;D

princess~leeya said...

tanx krn sudi kongsi ilmu utk tatapan bsame..
n saling ingat memperingati antara 1 same lain.. =)

Aida Zafirah said...

azam saya semoga di tahun baru ini saya akan jadi hamba-Nya yang lebih baik dari tahun sebelum ni....

L said...

shafoe>> smoga berjaye, bukan stkat sem depan jek, tp 4ever... amiiin,,

L said...

yatt>> aminn.. smoga jd wanita solehah..

L said...

tihah>> yerh?? ahaks... smoga sentiaser bhgia ...

L said...

fiqah>> amboi3,, udahla tue.. dh lawa dh,, mcm selena gomez dh,, xkn nk jd selena obez,, huhuhu

L said...

tomato kering>> ahaks! yrh... semoga terlaksana la eeeeh,, ceq doakan hg berjaya la nooh.. ;p

L said...

leeya>> ok.. sameer2... n thx yarh...

L said...

aida>> waaaa... amiiin... semoga dimakbulkan... =)

kai azmier said...

azam aku tahun ne.. menjadi lebih baek dari tahun lepas..

entry baru!Tips gegarkan Traffik ke blog kita

L said...

lol! huhuhu thx yarh.. =)