Saturday, September 17, 2011

Topup untuk seumur hidup!!!

Org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..

Mungkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossing account,
coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.
kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..

Timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..

1) beli topup RM 10... gesek & ready.
2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902
5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diorg akn reply;
"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"

hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..

kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb..


27 comments:

Adam Idris said...

hahahahaha kelakar !!

LoVe HunTer.. said...

ceh!! aku dah berkobar2 ni nk try :)

i am S!L4H.. said...

hahaha. kecik sekecik nye hati itu....


hakss

chiLleD...!! said...
This comment has been removed by the author.
chiLleD...!! said...

xjdik nk try..kang nangis tang tu jgk..hehe

tips said...

kan dah cakap, post-paid lagi murah. tahu!! (>.<)

delarocha said...

hampeh

saya cello191 said...

memang kecik hati la...

=.="

aulia suri said...

haha.. sadis jep

khairul akmal bin azman said...

hahah..sume bende kene bayar skunk

HazwanDotCom said...

dah agak dah..hahaha

ieja amieja said...

hahahha...yoyo o jer nak try ikut step td dah...

alif haris said...

hhahahhaha :D
kan dah kene sedas ^^

azira said...

hahaha....
semangat je baca..aleh2 kena marah lak..hahha
neway lawak2

ILA HonEyBuNNy said...

ngeh3....

mana la ada benda free skrg neh kan..saboor ja la..heeh

shepette said...

adoyaiiiii :D

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hahaha..mau kesan saman ngn telekom la kalau entry nie real..

meaw said...

aku punya semangat pegang fon bajet nak try lah,tgk2 ampeh! =.="

iefa ujang said...

agagagag....giler arhh.trkena dennn.

Kakzakie said...

Itulah tak ada kerja pi cari kerja. Dahlah pepagi buta...Hahaha......

khairul said...

ish biaq betoi ? tp aku pki line ler

::budak:: said...

haha..sumpah tertipu beb..aku memg topup jrg luak kot sbb kdg je pun msg org..huhu

Amni said...

punah la harapan.. orang baca sampai habis tu.. gila jahat! hahaha...

MamaEma said...

mn ada benda yang murah dan free ni

KaK LimAh Si SupiR said...

huhuhu..kecik ati T_T

Run Away said...

hahahhaha.....hampeh...;p

Arra Ahmad said...

haha.ingt nk buat dh td..ingatkn betul.