Sunday, January 2, 2011

Peguam ? Hebat ker?

Kejadian ini berlaku di dalam sebuah pernebangan Boeing 767 dari Los Angelas ke Malaysia. Kelihatan seorang gadis cantik molek sedang duduk bersebelahan dengan seorang peguam cerdik pandai. Otak peguam yang bergeliga itu terus bertanya gadis tersebut untuk bermain teka-teki. Gadis yang dalam keletihan & penat tidak berminat & dengan sopan santun ditolak permintaan peguam tersebut. Peguam berasa tidak puas hati & berasa direndah-rendahkan maka diajaknya gadis untuk menjawap teka-tekinya.

Peguam berkata, "saya tanya satu Teka-teki, jika u dapat jawap I pay u RM500 but if u tak dapat jawap u only pay me RM5.00 !!! amacam?

Maka gadis tersebut menerima cabaran peguam tanpa segan-silu.

Peguam terus memulakan teka-teki yang pertama : "Berapa jauh jarak diantara Bumi dan bulan??"

Gadis tersebut diam dengan selamba membuka dompetnya mengeluarkan wang RM5.00 menyerahkan kepada peguam tanda kalah.

"Sekarang giliran u", cabar peguam! ..

Maka gadis acuh tak acuh bertanya : "Apakah haiwan yang naik bukit dengan tiga kaki dan turun bukit dengan empat kaki"

Peguam tersebut terus mengeluarkan komputer dari begnya dan terus mencari maklumat, tiada jawapan... Dia terus memasangkan Modem dan mencari dalam internet ..tiada jawapan .Dengan putus asa, peluang terakhir dia mengirim e-mail kepada setiap kawanya yang bekerja sebagai doktor, lawyer, scientice, arkitek, namun tiada yang dapat menolongnya.

Setelah sejam bergelut untuk mendapatkan jawapan akhirnya peguam tersebut mengaku kalah dan mengejutkan gadis yang telah tertidur dan menyerahkan RM500.00 tanda kalah.

Dengan perasaan ingin tahu, peguam bertanya apakah jawapan untuk teka-teki tadi?

Dengan selamba, gadis itu membuka dompetnya dan mengeluarkan duit RM5.00 dan menyerahkan kepada peguam tersebut dan menjawap : "Tidak Tahu"


19 comments:

nub said...

gahaha..senang cerita an...
abaq jaa xtaw..

~fiM-uNdefiNed~ said...

adoi...dua2 same jer...sengal btul la citer nie..

Aida Zafirah said...

hahahaha...lawak lah cerita ni...abis baca je trus gelak2....

TheChekJah said...

penah tgk yg kat youtube... tp bukan peguam dan perempuan...

wirdawahid said...

hahaha, hampess tol teka teki mpuan tue. yg tak tahan leh lak g taye kawan2x bagai.

Dark Chocolate said...

hahaha..untung pompuan tu .hak9

MizRayy said...

hakhak.. apa daaa...

2+2=5 said...

bagus pompuan tu...kah kah kah :P

Hananorisa said...

ada ke patut...haiz...tak patut..tak patut tpi untung perempuan tu dpt byk duit...

ahsfantasy24 said...

hehe..
cen pguam tu.. :)

мιƨƨ ℓαℓα said...

pena tgk kat utube !
hahah.. L ciplak ye.. menggelabah! :D
muahah.. btw i ni peguam cara yg hebat taw !

zaidi zaim said...

laki tu lawyer tp pompuan tu loyer burok...

nelly said...

hahaha , , ,

kelakar lah . .

tak sia2 dapat rm500.00

haha

ieMa ackLes said...

haha...
2 2 sengal.

Black Winter said...

haha. penah baca jugak pasal ni. :)

Ellen said...

wakakakak..kena sebiji peguam tu...tapi ok aper plak otak pompuan tu ya..hehe

ManjaIxora said...

kwang kwang kwang.. untuk gadis tuh dpt RM490 sbb RM 10 dah dibagi kat peguam tuh.. hohoho

suSuEmIMiE said...

hahahahaa...cmgitu caranya i pun nak..free2 je dpt 500..hikhikhikk

FarhanaRuiszz♥ said...

haha bezz :D