Friday, November 19, 2010

Yang matang jer boleh bacer!!


adoss, besok ak nk amek car driving lisence .. haahaha. omputeh tuee, ader klass ader klass. besok degar ceraamaaaah enaaaaaam jam. ados aper eeh, ak nk wat besok sambil2 tgh boring mendengarnyer. tolong kabo kan... any suggestion?? cirit betoL. aaah,,,, 

td ak ader bace satu artikel sal fkta hon pon pon nieeh. saper dalam dunia neyh xpenah taw pom aper itu hon hon pon pon. jgn angkat tgn. wat malu ko ak ja. kelate la pulok ambo nieeeh. ak pening sal status kelahiran ak neeeyh.. adoos. tp yg penting dalm surat beranak ak dilahirkan, di stamford bridge landon London city. perh. riak la pulok.ok3 back to d story, haaa. kali nie ak nk korunk bacer sal entry neeeyh. penting sekali sbb fkta kan.. haaa, anything bout fact we must noe. because it is true... waaaa. ok zaaaz. ~lyn~


pernah tak masa driving kadang2 kita dengar kereta yang berselisih atau belakang kita bunyikan hon... percaya atau tidak... setiap bunyi hon tu ada maksud tertentu..
1 x HON PENDEK - pemandu tu cakap "HAI"
2 x HON PENDEK - pemandu tu cakap "TERIMA KASIH" atau "JUMPA LAGI"
3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau xreti2 nak jalan)
1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa dorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.
2 x HON PANJANG - pemandu tu marah "HOI!!!... BODOH XDER OTAK KE"
4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap
"TILAM! TILAM!... TILAM LAMA TUKAR BARU.. TILAM!... TILAM!"


p/s saper yg xphm tue bialah kat korunk ader ak kisah!!  

10 comments:

Mohd Wakiyuddin Rosnan said...

agaga... ada gk fakta die tu.. accepted!

zareyLLYA a.k.a Cahaya Azun said...

1 lagi fakta ,
1 hon yg sgt pjg xhenti ::tidur tanpa ada rasa pape . sila kejut mereka . huhuh ;)

L said...

wakiyuddin >> thxx huhuuu

L said...

zareyLLya>> ait,, huhuu fkta g2 pom ader eeeeh.. hahahaa ok3

akubersamaCahya said...

yeke?
aku tak amek tau.
sebab aku drive ikut suke ati je tapi hati2. =)
orang hon aku akan cakap, die hon aku ker???
wat dek sudah~

good luck eh.
tak borink pun ceramah tu!

L said...

hahaha yeker cik cahaya, oooh,, mmg xbosan baru balek nieeh,, tp letih gk laaah,.. hahaha

Ms. Ann said...

amik driving license ek... cepat gi amik... ala tak bosan lah ceramah tu... gi jer....

L said...

dah gi dah,, baru jek balek neeeyyhh,, haahaha, letih memandu td... aser cm pandu lori jek,, hahaha

mumumeow said...

gudluck ...jgn nk men racing2 lak pasnie...huhu

L said...

thx mumu, insyaallah, ak xder nyer racing2 neyyh.. =) ak bwk mcm michael shumacher jek haha