Sunday, June 24, 2012

Quran Di Rehal Vs Facebook Di Riba




Berapa kali anda membaca al-Quran seminggu??
Sejauh mana kita memahami ayat2 ALLAH?


Berapa kali kah anda log in dan log out facebook SEHARI?
Berapa banyak kah anda gunakan facebook utk jalan ALLAH?

33 comments:

E'in said...

terkena btg hidung sendiri......

L said...

L tgh muhasabah diri..=)

keri ikhwan said...

"dlm facebook ade orng upload al-quran... baca kat fb je sebab tu tak bukak quran"
aku takut ada org jawab camtu je. haha

L said...

haha.. aku ase xde kot.. hahahaha

Kancil 8349 said...

peringatan yang baik

naim said...

Thankz bro

http://pemudattbc.blogspot.com/2012/06/dr-muhammad-mursi-presiden-mesir.html

Remy hazza said...

alangkah mulianya kalau kita membuka alQuran dan menghayatinya seperti mana kita membuak sosial network yg lain.......
peringatan utk remy jugak.....

kaki bola said...

wahh,terasa kot.

Aishah Jahirah said...

sila jawab dengan jujur...hehee.dah kurang dgn fb sekarang...

QueeN TerataI said...

seimbangkanlah kedua-duanya.. tp adalah lbh baik lbhkan membaca Al-Quran dan menambah perkongsian di facebook utk ke jalan Allah.. :)

sama2 muhasabah diri dan perbaiki diri:)

Kancil 8349 said...

salam hari Isnin

LadyBird said...

huhuhuhuhuhuhu....

Tihara said...

jarang online kat fb...mmg dah tak minat buat masa ni laa...lagi pulak kalo terbaca status yang jengkel..huhu

L said...

tihara- yg jengkel macam mana tu akak? huhu

Ckin Kembaq said...

kita yg tentukan yg mana baik, yg mana buruk.. ^_^

Hanamiko Sakura said...

kita tak tau niat mereka macam mana :)

Liyana Zahim said...

nice comparison-

Chuu Muqhlis said...

bgus la L..same2 ingtkan kite semua..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ingat-mengingati amalan mulia :)

eB said...

x der fb pn.. hik3

fiza said...

Mekasih kerana tolong ingatkan ☺☺

Jarang log in FB lagi pon.

TF said...

peringatan bersama..thnks L..kalau gunakan fb dgn niat nak sebar dakwah..alhamdulilah..fb sendiri dah nak bersawang dah..huhu

Syazana Zainn said...

sentap pula..hihi ;p

btw just baca yassin jek sbb follow my mom pi baca yassin kat umah org -,-'

thanks sebab sedarkan saya yg alpa ni

L said...

sama2 kita saling ingat2 kan..=D

anamizu kaito said...

terbaekla ni L..

sama2 muhasabah diri ^____^





luv,
cik ana

msredcheesecake said...

Ok... Saya selalu lalai...

Arra Ahmad said...

Alhamdulillah setakat ni masih seimbang.:)

K.Nor said...

alhamdulillah..setiap pagi baca,satu kelurga..ada tiga bilik..anak sulung baca dlm biliknya..saya dlm bilik saya,suami dgn anak lelaki baca di ruang tamu..

lps tu anak2 pg sekolah,suami pg kerja..dan kak seperti biasa suri rumah..siap apa yg patut..semoga Allah memberi sinar cahaya iman kpd keluarga..dan kpd sesiapa sahaja..

ampunkan hambamu ini Ya Allah.

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Dushh!astagfirullah...betul la kan?thanks L for the reminder, :)

dwaty said...

terkena batang hidung...

IntaNBerliaN said...

peringatan utk sy ni...

thanks..

Nurrul said...

kdg2 pikir juga kat diri nie.. hmm , :'/

profmie said...

TERBAIK..So,sama2x muhasabh diri..

nsib beklah dh xaktf fb lg.hikhik..