Monday, May 21, 2012

So Far Away

Assalamualaikum.. lama dah tak update. Rasa kekok je.. L sibuk sgt2. 2 minggu ni L ada exam. Mmg takda masa nk update. dengan kelajuan internet yg slow tahap kure2. hek3. Sem depan L duduk luar, rumah sewa!!! yey bebas2... hehe. Insyaallah akan langgan Unifi!! lepas ni boleh la bw laju2..=) Habis je minggu ni L cuti 3minggu.. Cuti semester. L akan tetap sibuk sebab L nak g talaqi 1 kitab dengan sorang ustaz. hmm. Doakan L k. Kita kene sentiasa manfaatkan cuti yg kita ada kan.. akhir sekali baca la ayat ni elok2.. dan renung2kanlah.=)

"Pastikan apa yg kita buat di dunia ini berpahala utk kita. Nak tgk tv, tgklah, tapi pastikan berpahala .Nk dengar radio, dengarlah, tapi pastikan berpahala.Nak mkn, mknlah, tapi pastikan berpahala. Nak main, mainlah, pastikan berpahala. Nk bercinta, bercintalah, pastikan berpahala." -Ustaz L

32 comments:

QueeN TerataI said...

senang citer apa yg kita lakukan bukanlah sesuatu yg sia2.. kena make sure apa yg kita lakukan seharian tu ada manfaatnya...

Kakzakie said...

Moralnya nak melakukan sesuatu biarlah mendapat manfaat di dunia dan akhirat...

delarocha said...

betul tu ustaz :-)

naim said...

salam bro.

Good luck 4 exam.:)

Tihara said...

teruskan berkarya L :)

Telor Power said...

semoga berjaya ustaz L.

keri ikhwan said...

bagusnya. tambah ilmu time cuti :)

TF said...

utamakan yg penting dulu..gud luck..manfaatkan cuti sebaiknya..insyallah

Gen2Merah said...

setujuu.. (",)

L said...

ok time kasih semua..=)

LadyBird said...

terima kasih yer ustaz L.. akan diterima nasihat itu,.

Arra Ahmad said...

lakukan perkara yang bermanfaat...:)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

sahaja aku bercinta kerana Allah..

biat yang baik pun dapat pahala kan? :p

xila riston said...

gudluck!!! fight for ur exam k!!!

fatihah azemi said...

what? da nak duduk luar? *baca dengan nada ekstrim punya terkejut.bhaha*

esok paper last bro.good luck!

dwaty said...

thanx 4 the nasihat, ustaz L... :)

khairul said...

btol tu bro

biela bell said...

study kat upsi ka?
kalau betul upsi..baguihh la..upsi byk talaqi dan kelas pondok ke apa eh..tak bape igt sangat..huuu~ Barakallah

dhiera said...

good luck exam ya! betul, jangan buat menda yang sia-sia..

Bulan Syurga Firdausi said...

ade mase blh update entry lg..

Yatie Awang said...

kalau kita buat sesuatu pastikan bermanfaatkan?

selamat berjaya

Ckin Kembaq said...

ayat last paling nak quote..

"NAK BERCINTA, BERCINTALAH.. BIAR BERPAHALA.. "

TERBAIIKKK.. ^_^

visitme@FaTiN cOrNeR said...

all the best exam!! sy da abes exam..hehe..yay!

Ismi Afiqah said...

InshaAllah ustaz z :)

CikUna said...

Dik... macamana nak bercinta tapi yang berpahala ?? bercinta lepas kawin tu ya la.. tapi kalau yang sebelum tu macamana ?? ~ adiyos~

** Good luck k..

L said...

hehe,, itu yg L maksudkan.. nk berpahala.. kawin la..=D

sabry oppa said...

nice entry!

sabry oppa said...

singgah sini bace entry...
nice sangat !
like :) like :) ")nice ~~

superb !

ILA HonEyBuNNy said...

cinta ikhlas kerana Allah...:)

ramai jugak blogger dah xberblog skrg..ish3...sama la ila.heheh

♥e'in♥ said...

good luck L.. :)

profmie said...

smuga b'jaya dlm peperiksaan..

wah..bgus betul pnuhi msa cuti dgn p'kara yg b'manfaat..hrp m'dpt keredhaan Ilahi..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

betul tu, apapun yg kita buat biarlah diredhai oleh pencipta kita kan?:)